Tarieven

We hanteren de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Een aantal tarieven is exclusief materiaal- en/of techniekkosten. Dit zijn de voor de behandeling noodzakelijke techniekkosten die bijvoorbeeld ons tandtechnisch laboratorium berekent. De prestaties waarbij dit van toepassing kan zijn, zijn in het tarievenoverzicht aangegeven met een * (sterretje).

Bekijk onze tandartstarieven (PDF)

Bekijk onze orthodontie tarieven (PDF)

 

Verzekering

Volwassenen dienen een aanvullende tandverzekering af te sluiten om (een deel van) de tandartskosten vergoed te krijgen. De voorwaarden van de diverse verzekeringen verschillen onderling. Wij adviseren u om goed te kijken welke verzekering het beste bij uw situatie past en tot welk bedrag er jaarlijks wordt uitgekeerd. Wij kunnen u hierin van advies voorzien.

Voor jongeren tot 18 jaar worden de tandartskosten hoofdzakelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Dit gaat om periodieke controles en röntgenfoto’s, vullingen, tandsteen verwijderen, fluoridebehandelingen, sealen en wortelkanaalbehandelingen.

Rekening via Infomedics

Onze rekeningen worden verzorgd door Infomedics. De rekeningen worden rechtstreeks bij uw zorgverzekering gedeclareerd. Het te vergoeden gedeelte wordt dan direct door de zorgverzekering aan ons uitgekeerd. U ontvangt een restant rekening voor het evt. nog zelf bij te dragen gedeelte.

Het is mogelijk om uw rekening via de post te ontvangen of via e-mail. Indien u de rekening via e-mail wilt ontvangen hebben wij uw e-mailadres én uw mobiele telefoonnummer nodig. Heeft u inhoudelijk vragen over uw nota of wilt u alsnog een nota via email ontvangen? Neem dan contact op met onze praktijk.

Begroting en Pien Support

Wij werken in onze praktijk met het softwareprogramma Pien Support. Door middel van dit programma kunnen wij per behandeling berekenen wat voor u de kosten zijn en wat uw zorgverzekering namens u vergoedt. Ook kan het programma inzichtelijk maken hoeveel budget u nog heeft voor het huidige (kalender)jaar. Twijfelt u over het laten uitvoeren van een behandeling? Neem dan contact op met de praktijk voor het maken van een afspraak. Dan kunnen wij voor u een begroting opstellen.

Tarieven tandtechnische laboratoria

Tarieven van ons tandtechnisch laboratorium Dentalis
Tarieven van ons tandtechnisch laboratorium Excent Tandtechniek